Quantcast

Mor el cantant David Bowie als 69 anys per un càncer

David Bowie ha mort aquesta matinada als 69 anys per causa d'un càncer . El cantant ha estat envoltat de la seva família fins en els seus últims minuts i ha estat el seu fill, Duncan Jones, que ha confirmat la notícia a les xarxes socials. "Ha mort en pau, envoltat pels seus familiars després d'una valenta lluita de 18 mesos contra el càncer. Lamento molt i m'entristeix dir que és cert. Estaré fora de les xarxes durant un temps. Us vull un tots ", ha escrit.

Justament aquest passat divendres havia publicat el disc 'Blackstar', amb motiu del seu 69 aniversari , que conté set cançons noves i el seu primer single va arribar de la mà d'un curt dirigit per Johan Renck.

El llegendari cantant deixa títols com 'Starman' i 'Space Oddity' i una llarga carrera plena d'èxits, marcant un abans i un després en el rock dels 70 i 80. Bowie va saltar a la fama en 1972, amb "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars", i es va fer famós no només per les seves lletres misterioses i electritzants sinó per la seva imatge tan espectacular com ambigua.

Els seus grans èxits, convertits en clàssics de la música i referències de culte, inclouen també "Let 's Dance", "Heroes", "Under Pressure", "Rebel, Rebel", "Life on Mars" i "Suffragette City" .

El Museu Victoria & Albert de Londres va dedicar el 2013 a Bowie , que durant la seva carrera també va ser actor, una exposició que ha estat una de les més reeixides de la seva història.

Un any després, al novembre de 2014, Bowie va celebrar mig segle de carrera amb "Nothing Has Changed", una ambiciosa antologia que reflectia la diversitat de rostres que va conrear en la seva vida .

La publicació del recopilatori es va complementar amb l'estrena al Regne Unit de la pel·lícula "David Bowie Is", un documental al voltant de l'exposició sobre l'artista al Victoria & Albert.

Nascut al barri londinenc de Brixton en 1947, el músic va estar casat dues vegades, la segona amb la model Iman, i va tenir dos fills.