Quantcast

El PSOE proposarà a Patxi López com a president del Congrés

El PSOE hauria triat el nom que proposarà aquest dimecres a la sessió constitutiva del Congrés dels Diputats . Tal i com apunten diversos mitjans de comunicació després de converses amb fonts socialistes, Pere Sánchez i l'executiva federal del partit hauria decidit que Patxi López és la persona adequada per presidir la cambra baixa.

Aquesta decisió haurà de ser ratificada per la Comissió Permanent de l'Executiva Federal , la qual es reuneix aquest dilluns a Ferraz i que està previst que aprova la decisió que porta sonant durant els últims dies.

Patxi López ha estat una de les persones que mes ha defensat a Pedro Sánchez després de la patacada electoral del PSOE , que el passat 20 de desembre va aconseguir el seu pitjor resultat electoral. La proximitat al secretari general del partit hauria estat molt important per a la presa d'aquesta decisió.

Albert Rivera, líder de Ciutadans , ja va apuntar fa uns dies la possibilitat que està de acord que el president del Congrés sigui de color diferent al del Govern , cosa que podria fer intuir que el seu grup podria acceptar la proposta del Partit Socialista.