Quantcast

Sean Penn va entrevistar a 'El Chapo' quan era un pròfug

Sean Penn va fer de periodista per un dia per entrevistar 'El Chapo' Guzmán en ple clandestinatge per a la revista 'Rolling Stone'.

L'actor i el narcotraficant van tenir un trobada personal a l'octubre passat, en una zona selvàtica de Mèxic , en una reunió en la qual estava també present l'actriu mexicana Kate del Castell.

Encara que havien quedat posteriorment perquè a aquesta primera conversa seguís una entrevista formal vuit dies després, aquest segona trobada mai va tenir lloc, tot i que "El Chapo" li va enviar a Penn un enregistrament de vídeo amb les preguntes que li havia manat.

La revista titula la seva nota "El Chapo speaks" (El Chapo parla) i relata "la visita secreta a home més buscat al món ".

Resumeix les gestions que va fer per trobar-se amb el narcotraficant, usant entre altres persones contactes de l'actriu mexicana, i explica detalls sobre la vida del cap del càrtel de Sinaloa.

La trobada tenia com a propòsit fer només l'entrevista per a la revista Rolling Stone, però Sean Penn es fa ressò que "El Chapo" Guzmán havia expressat interès en que es fes una pel·lícula sobre la seva vida.

Les autoritats mexicanes han esmentat que el desig que es portés al cinema la seva vida va ser una de les causes que van conduir a la seva captura de nou , aquest divendres, pels contactes que havia fet amb actors i productors.

La nota de la revista, però, no especifica si els contactes que va poder tenir Sean Penn amb el capo del narcotràfic van formar part dels treballs d'intel·ligència que van poder portar a la seva captura.

La revista nord-americana acompanya la nota amb una foto en què es veuen donant-se la mà "El Chapo" Guzmán i l'actor, feta en la trobada que van tenir en un lloc no precisat.

La trobada entre tots dos es va dur a terme la nit del 2 d'octubre passat i va seguir fins a la matinada en un campament selvàtic del centre de Mèxic.

Diversos dies després la zona va ser objecte d'una intensa recerca per part de les autoritats mexicanes, el que, segons l'actor, va impedir una segona trobada formal i, de fet, va refredar els contactes amb els intermediaris.

Abans de la seva última captura, "El Chapo" Guzmán havia estat capturat dues vegades a Mèxic i en dues vegades es va escapar de la presó. L'última el passat 11 de juliol, d'un penal de màxima seguretat.