Quantcast

Així és Carles Puigdemont, el successor d'Artur Mas a la Generalitat

Un fidel servidor de les idees proclamades per Convergència Democràtica de Catalunya. Així es pot definir en breus paraules a Carles Puigdemont, que serà investit aquest diumenge amb els vots de la CUP com a nou president de la Generalitat.

Puigdemont va entrar en política l'any 2006 , data en què entra com a diputat al Parlament per CiU. No ha destacat per ser un membre massa visible a la cambra catalana encara que la seva tasca com a periodista sí que l'ha mantingut en primera plana de la política local des del primer moment.

Aquesta faceta comunicativa va ser aprofitada per CiU perquè Puigdemont es presentés a les municipals de 2007 a l'ajuntament de Girona com a número 1, comicis en què va fracassar estrepitosament i va haver d'anar a l'oposició. Això sí, quatre anys més tard, el pròxim president de la Generalitat sí va guanyar a les urnes, convertint-se en l'alcalde de la ciutat i aconseguint de nou el suport dels gironins aquest mateix any.

El 2015, Puigdemont va acostar les seves postures al front més sobiranista del partit després de c onvertirse al mes de juliol al president de l'Assemblea de Municipis Independentistes , plataformes que van començar a oficialitzar el sentiment de nació a Catalunya el 2009 i 2011 amb les diferents consultes que es van realitzar aquests anys.

Malgrat aquest èxit, el polític de CDC va fracassar en l'intent d'unir a totes les alcaldies de província de Catalunya cap al procés sobiranista , ja que Ada Colau, per exemple, malgrat que en un primer moment semblava que ho faria, va decidir no sumar-se a aquesta petició.

Puigdemont ha sorgit del no-res en els últims dies abans de la convocatòria de noves eleccions (previstes per aquest dilluns) i es converteix en el cinquè home que dirigeix ??la Generalitat. El seu experiència en mitjans com l'Agència Catalana de Notícies o el diari El Punt seran claus per fomentar la negociació que s'ha de plantejar amb l'estat espanyol una vegada que s'aclareix el panorama a la Moncloa.