Quantcast

Mèxic captura el narcotraficant 'Chapo' Guzmán

'Chapo' Guzmán, un dels narcotraficants més coneguts del món, ha estat capturat per forces mexicanes aquest divendres, segons ha assegurat el president del país, Enrique Peña Nieto, a través del seu compte de Twitter. "Missió complerta: el tenim. Vull informar els mexicans que Joaquín Guzmán Loera ha estat detingut", ha assenyalat.

De moment, no hi ha molta informació sobre la detenció del narcotraficant encara les primeres dades apunten a que en l'operatiu han participat 70 persones, de les quals hi ha hagut diversos ferits i morts (s'assegura que entre ells hi ha agents policials amb lesions-cinc sicaris morts).

'Chapo' Guzmán va aconseguir escapar el 11 de juliol a l'aconseguir crear un túnel que connectava el bany de la seva cel·la de la presó de l'Estat de Mèxic amb un habitatge propera . Era la segona vegada que el narcotraficant fugia amb èxit d'una presó, ja que el 2001 va fer la propi a Jalisco.