Quantcast

Junts pel Sí i la CUP no arriben a un acord d'investidura en la reunió definitiva

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, ha confirmat que Junts pel Sí i la CUP no han aconseguit un acord sobre la investidura d'Artur Mas en la qual era considerada la reunió definitiva, malgrat la qual cosa creu que encara queda un "fil d'esperança".

Sánchez ha mantingut una roda de premsa després d'una hora de reunió entre JxSí, la CUP i les entitats sobiranistes, plantejada com la última oportunitat abans que diumenge que ve finalitzi el termini per a la investidura del president de la Generalitat.

ANC, juntament amb Òmnium i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), ha exercit avui de mediadors en 1 reunió de menys d'una hora de durada a la seu de l'Assemblea amb la presència dels negociadors de la CUP Eulàlia Reguant, Gabriela Serra i Hugo Alvira, els de JxSí Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Marta Rovira.

Sánchez ha afirmat que els negociadors "no han arribat a un acord" ni han admès les propostes que plantejava l'ANC, tot i que ha assegurat que JxSí i CUP seguiran treballant , però a partir d'ara sense la mediació de les entitats: "Hem finalitzat la tasca que ens tocava", ha afegit.

El president de l'ANC ha constatat després de la reunió que " el clima de diàleg existeix "entre Junts pel Sí i CUP, que ha dit que seguiran dialogant pel seu compte tot i que ha admès que no tenen" un escenari concret "sobre el qual construir un acord.