Quantcast

Destitueixen al cap de la policia de Colònia després de les agressions sexuals de Cap d'Any

El cap de la policia de Colònia, Wolfsgang Albers, ha estat destituït aquest divendres després dels greus successos registrats a Cap d'Any al centre d'aquesta ciutat alemanya, pels quals ja s'han registrat més de 170 denúncies d'agressions sexuals i robatoris a dones.

El ministre d'Interior de l'estat federat de Renània del Nord Westfàlia, en el qual es troba Colònia, Ralf Jäger, va explicar a la premsa que va acordar la retirada temporal d'Albers i va assegurar que la mesura era "necessària" per recuperar la confiança de l'opinió pública a la policia.

Jäger va subratllar la importància d'aquesta confiança davant els futurs grans esdeveniments a la ciutat , que rep cada any a centenars de milers de persones al febrer per als carnestoltes.

Poc abans de conèixer-se la notícia, l'alcaldessa de la ciutat, Henriette Reker, va dir que la seva confiança en el cap de la policia s'havia trencat, en comprovar que les dades que li va facilitar després dels atacs no reflectien el que ha passat , ja que, per exemple, no li va informar de la presència de sol·licitants d'asil en el lloc.

A més, la policia de l'estat federat ha afirmat avui que va oferir reforços als responsables de l'operatiu de Cap d'Any a Colònia, però que aquests els van rebutjar.

En un comunicat, Albers va acceptar el seu cessament en considerar que el debat públic entorn de la seva persona "dificulta i retarda" la necessària investigació dels fets.

Com a responsable, va acceptar les crítiques rebudes, però ha considerat que els agents que van conformar l'operatiu de Cap d'Any no les mereixen.