Quantcast

Ballestà rebat Ferrer i assegura que DA va «lluitar fins l'últim moment» per salvar el pacte amb Cd'I

Ballestà ha assegurat que «mai s'ha volgut trencar el pacte, ja que hi vèiem recorregut, més enllà de les eleccions generals». En aquest sentit, ha recordat que membres de DA i de Cd'I van treballar conjuntament des de l'estiu en l'elaboració del programa electoral, i que aquesta feina «es va trencar quan Cd'I va anunciar el pacte amb els Liberals». Va ser només aleshores quan, segons Ballestà, «DA va decidir fer llista pròpia». De fet, ha assegurat que «quan Cd'I va anunciar l'acord amb els Liberals, encara hi havia una taula conjunta de negociació amb DA».

El secretari de Comunicació demòcrata no ha volgut entrar a valorar a fons les declaracions de Ferrer, però ha assegurat que Cd'I «no volia negociar, sinó que ens volia imposar el seu candidat», Jordi Minguillón. En aquest sentit, ha assegurat que «es van posar sobre la taula diverses opcions, però Cd'I no en va acceptar cap que no inclogués Minguillón com a número u».

Ballestà també ha volgut rebatre una altra de les afirmacions que va fer Ferrer en l'entrevista d'aquest dijous al programa 'La Rèplica» d'Andorra Televisió, quan va assegurar que DA havia temptejat als Liberals per fer una llista conjunta a Andorra la Vella i deixar-ne fora Cd'I. Ballestà ha assegurat que «no sé d'on ha tret aquests rumors, però són falsos».

En aquest sentit, ha estat taxatiu en assegurar que «DA no ha negociat mai formalment amb Liberals d'Andorra per anar junts a les eleccions comunals a Andorra la Vella». Just abans de començar la campanya, el president de Ld'A, Jordi Gallardo, ja va assegurar que DA els havia fet aquesta proposta, un fet que els taronges ja van negar rotundament en el seu moment.