Quantcast

Junts pel si i la CUP ultimen el termini negociador

Els negociadors de Junts pel si i de la CUP , impulsats per les entitats socials catalanes, l'Assemblea Nacional de Catalunya, Òmnium Cultural i l'Associació dels Municipis per la Independència, ultimen les negociacions per poder arribar a un acord que faci president de la Generalitat Artur Mas .

Mentre el coordinador general de CDC, Josep Rull, ha advertit que avui és l'últim dia en què és possible arribar a un acord el dirigent d'Esquerra, Jordi Tardà , ha discrepat assegurant que hi ha temps fins diumenge per a certificar el pacte de legislatura.

Des Junts pel sí s'és molt pessimista però la CUP ha desconvocat una roda informativa que tenia prevista efectuar aquesta mateixa tarda.

L'única opció legal és celebrar el doming o el ple d'investidura en una sessió límit abans que dilluns Artur Mas hagi de signar per llei el decret de dissolució d Parlament de Catalunya i la convocatòria d'eleccions per al 6 de març.

Mas ha admès que alguns diputats de Junts pel sí li han traslladat la necessitat que d'un pas al costat i permeti que sigui un altre dirigent de CDC qui accedeixi a presidir la Generalitat.

Aquest és un extrem que ha desqualificat el president que entén que en el procés so cap a la independència tots els valors sumen i no hi ha lloc per a vetos.

La possibilitat d'ampliar el pla de xoc social que contemplava una inversió addicional de 270 milions de euros és una de les ofertes que hauria efectuat Junts pel sí per acabar seduint la CUP.

A més, els negociadors de la plataforma separatista han recordat que la diputada Anna Gabriel, fa quatre mesos i en un meeting de campanya, va exposar que el qui mai seria un obstacle per als anticapitalistes sempre que acabés proclamant la independència de Catalunya.

L'oposició contempla com s'esgoten les hores de la negociació sense acord i ja prepara la campanya electoral que s'iniciarà en poc més d'un mes.

Els sobiranistes admeten que aquestes eleccions seran una segona volta on els electors no poden equivocar-