Quantcast

Podem no ha parlat amb el PSOE de Govern i manté el seu compromís de consulta

La dirigent d'Podem Carolina Bescansa ha dit que es van presentar el 20D amb el compromís de facilitar el dret a decidir i el mantenen, encara que encara no han parlat amb el PSOE d'un futur Govern , només de la Taula del Congrés, i creu que els socialistes han pactat una "gran coalició" amb el PP.

Bescansa, secretària de Programa i Anàlisi Política de Podem, que ha lliurat a la Cambra el seu credencial com a diputada , ha subratllat que per poder parlar de negociacions sobre la investidura del president cal seure a negociar i això encara no ha passat ".

De moment, Compromís-Podem, una de les tres candidatures en què participa el partit de Pablo Iglesias, a més de la seva pròpia, ha rebaixat l'exigència del referèndum com a condició per donar suport un possible Govern socialista.

La " número dos "de Podem per Madrid ha assegurat que només han mantingut converses amb el PSOE sobre la composició de l'òrgan de Govern de la Cambra i, per com han transcorregut, pensa que el PP i el PSOE han arribat a algun tipus d'acord per "garantir-se una àmplia majoria" de la Mesa.

No han presentat cap proposta més enllà que volen presidir la Mesa, ha explicat als periodistes, insistint també que Podem ha de tenir quatre grups parlamentaris (el seu més els altres tres que corresponen a les candidatures en què van participar) i aquest és un altre dels seus compromisos.