Quantcast

L'Alt Urgell 7 de gener 2016: LA SEU D'URGELL: GAIREBÉ 12 MILIONS D'EUROS DE PRESSUPOST

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell tindrà un pressupost de gairebé 12 milions d'euros per aquest any 2016, 11.860.000 per ser exactes. Els comptes van ser aprovats en un ple extraordinari el dia 30 de desembre amb el suport de d'ERC. Compromís X La Seu i la CUP van votar-hi en contra.

Per tal que l'equip de govern (CDC) comptés amb el suport dels republicans als comptes anuals es va arribar un acord per dur a termes diversos projectes durant aquest any, entre els que destaquen la reforma de la plaça Joan Sansa (per la que s'han pressupostat un milió d'euros), l'elaboració d'un pla energètic, implementar el pla de mobilitat i millores a Castellciutat, entre d'altres.

Els comptes del consistori mostren una clara reducció del deute que es situarà al voltant dels 7 milions. A més, si tenim en compte les societats municipals el pressupost puja fins als 14,6 milions; ja que s'inclouen HIULS amb 1,7 milions, Parc Olímpic del Segre amb 1,3 milions i el Patronat de l'Emissora Municipal amb 260.000 euros.

A més, l'Ajutament de la Seu comptarà des d'aquest exercici amb un gerent després que l'equip de Govern i ERC votessin a favor de crear aquesta figura per controlar l'organització del consistori i les despeses municipals. Compromís i la CUP van mostrar el seu rebuig a la figura del gerent ja que creuen que només serà una despesa afegida.