Quantcast

La Cerdanya 7 de gener 2016: ELS REIS MAGS PORTEN NEU A CERDANYA

Els Reis Mags han portat la primera nevada de l’hivern a la vall. Puigcerdà i la majoria de municipis ceretans s’han despertat aquest 6 de gener emblanquinats i com que per molts ha estat un dia de festa han aprofitat per passejar i fotografiar el paisatge. La neu va començar a caure durant la cavalcada de Reis i en molts punts no es va aturar fins dimecres a primera hora de la tarda. La nevada ha deixat gruixos d’entre 4 i 10 centímetres a la vall, tot i que a l’alta muntanya han caigut més de 15 centímetres.
La nevada ha estat especialment ben rebuda a les estacions d’esquí, després de setmanes sense precipitacions. A més, les baixes temperatures han permès produir neu artificial i, per tant, obrir més pistes.
El temporal no ha provocat greus problemes a les carreteres, tret de petites incidències a la N20, entre La Tor de Querol i el Pimorent, la vigília de Reis. Ara per ara, però, no cal equipament especial per circular per aquesta via.
Aquest dijous la cota de neu s’ha enfilat per sobre dels 2.000 metres, degut a l’entrada d’un front més càlid. El cap de setmana, però, s’espera un altre front força actiu que podria deixar noves precipitacions al Pirineu.