Quantcast

50 morts i desenes de ferits en un atac contra una base militar líbia

A prop de mig centenar de persones van morir i diverses desenes més han resultat ferides avui en esclatar un cotxe bomba davant base militar a la localitat de Zlitan , situada a l'est de la capital líbia, han informat a Efe fonts de seguretat.

Segons el seu relat, el vehicle, pel que sembla conduït per un suïcida, es va encastar contra la porta de la base , utilitzada com centre d'entrenament per la Guàrdia Costanera, que lluita contra la immigració irregular.

No existeix fins al moment una xifra oficial de víctimes, però d'acord amb l'esmentada font i amb mitjans de premsa locals fins a la morgue de l' hospital de la ciutat, situat a uns 175 quilòmetres a l'est de Trípoli, han arribat ja "uns cinquanta cadàvers" , tant de policies com de civils.

"Es va poder escoltar la explosió des de la ciutat de Misrata que està a 45 quilòmetres a l'est de Zlitan ", ha afegit la font, que va elevar a més de 150 el nombre de ferits.

L'atemptat es produeix enmig d'una ofensiva llançada dilluns pels grups jihadistes libis afins a l'organització Estat Islàmic (EI) per fer-se amb el control dels ports petroliers de Ras Lanuf i Sidra, els més importants del país.

Aquest intent d'assalt, repel·lit per la Seguretat privada que protegeix les terminals, h a causat la mort a més d'una desena de combatents de les dues parts i deixat al descobert la manca de coordinació entre les forces líbies .

Segons fonts de Seguretat en la veïna ciutat d'Ajdabiya, fins a sis dipòsits de petroli estan en flames en les dues terminals, que segueixen sota el setge de les forces lleials a autoproclamat califa.

< p> Els radicals, assentats a Sirte, capital de l'EI a la costa del Mediterrani, van conquistar l'inici de l'ofensiva la ciutat veïna de Ben Jawad, on han instat el centre de comandament.

El intent d'assalt suposa una intensificació de l'ofensiva dels jihadistes a Líbia , que el 2015 van aprofitar el conflicte polític i militar entre els governs rivals de Trípoli i Tobruk per assentar la seva posició i ampliar el seu territori.

< p> En el últims dotze mesos, els radicals s'han establert a la localitat de Derna, fronterera amb Egipte, han penetrat en barris de la ciutat de Bengasi, la segona en importància del país, i conquistat la major part de Sirte, urbs costanera situada a uns 450 quilòmetres de Trípoli.

A més, han posat setge a les principals instal·lacions petrolieres del país i penetrat a la ciutat de Sabratha, a mig camí entre la capital i la frontera amb Tunísia.

Al mig, l'ONU, que va emetre avui un comunicat de condemna de l'atemptat a Zlitan, fomenta la creació d'un govern d'unitat nacional que acabi amb el buit de poder i uneixi forces contra els jihadistes, que fins a la data no la aconseguit l'acord de Trípoli i Tobruk.