Quantcast

Tot a punt a Palma perquè comenci el judici del cas Nóos

Acreditacions per 590 professionals de 84 mitjans de comunicació, seients per a 36 persones que assistiran com a públic i 120 llocs per a periodistes en una sala de premsa, tot està a punt a les dependències de l'Escola Balear de l'Administració Pública de Palma per < strong> acollir el judici del cas Nóos.

L'expectació generada per el primer judici que s'asseurà a la banqueta dels acusats a un membre de la família reial, la infanta Cristina, al costat del seu marit, Iñaki Urdangarin, i altres 16 acusats, ha obligat a adequar un edifici que ja havia albergat abans una altra vista oral d'especial complexitat per l'elevat nombre d'encausats, el cas Kabul de narcotràfic que va jutjar l'Audiència de Palma el 2013.

El judici de Nóos serà a escassos 200 metres de la presó de Palma en un edifici de l'extraradi de la ciutat, al polígon Son Rossinyol, que es ha habilitat per facilitar la feina de redactors, periodistes gràfics i tècnics que donaran cobertura informativa a l'esdeveniment.

L'equipament inclou mitjans tècnics avui en dia imprescindibles com wifi i connexions d'àudio i vídeo.

< p> Tot el important passarà a la tercera planta d'aquest immoble, encara que la Unió Cívica per la República ha convocat una protesta a les portes, com ja va fer quan van declarar com a imputats la infanta Cristina en 2014 i Iñaki Urdangarin en 2013.

L'inusitat interès pel judici del cas Nóos ha obligat el Tribunal Superior de Justícia de Balears a limitar l'accés de la premsa a la sala de vistes , on només hi haurà 15 periodistes que, al igual que el públic, no podran sortir de la sala excepte en els recessos i no podran portar ordinador, càmera, telèfon mòbil o qualsevol dispositiu de gravació.

Els altres informadors seguiran el judici mitjançant les pantalles instal·lades a uns metres d'allà, a la sala de premsa.

També estarà prohibit prendre imatges en cap altre lloc dins de l'edifici que no sigui la sala de premsa : ni als passadissos ni a la sala de vistes.

El dia assenyalat per a la primera sessió del judici, el 11 gen , i el primer dia de les declaracions dels acusats, 9 de febrer, igual que al final del judici, s'oferiran imatges -foto i vídeo- de l'interior de la sala de vistes en règim de "pool", que seran distribuïdes a tots els mitjans de comunicació.

Fins i tot s'ha reservat una zona d'aparcament per a unitats mòbils.

El judici començarà oficialment dilluns que ve a les 9:15 hores , però els preparatius han suposat mesos de treball i organització per a desenes de persones .

La vista serà la culminació d'una investigació resumida en mig centenar de toms i 76.000 folis repartits en 91 carpetes, 14 arxivadors i 17 caixes de cartró, que va començar fa ja quatre anys i mig, el 20 de juliol de 2010.