Quantcast

Junts pel si i la CUP reprenen les negociacions

Els negociadors de Junts pel si i de la CUP duran a terme demà dimecres l'últim intent per desbloquejar les discrepàncies entre les formacions independentistes i evitar haver d'acudir a les urnes el proper 6 de març.

Si bé des de la plataforma secessionista s'ha insistit en què no s'oferiran més concessions a la candidatura d'unitat popular no es descarta un últim esforç amb l'objectiu d'aprofitar la majoria folgada de l'independentisme a la cambra catalana.

Tant els dirigents de la CUP com els de Junts pel sí s'han comprometid oa explorar una Solució n que sigui vàlida per a les dues parts

La decisió de les entitats socials de Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional de Catalunya de forçar un acord in extremis ha fet possible que es reprenguin les negociacions quan només queden cinc dies perquè la llei assenyali que cal convocar eleccions al Parlament de Catalunya.

L'ANC ha proposat que a la taula de les negociacions es sumin representants d'aquesta entitat, d'Òmnium Cultural i de l'Associació dels Municipis per la Independència.

Des Junts pel sí el cap de llista, Raül Romeva , ha expressat, utilitzant el símil futbolístic, que cal intentar arribar a l'acord fins al xiulet final.

Tant el president d'ERC, Oriol Junqueras, com el mateix Romeva han coincidit que el candidat a presidir la Generalitat de Catalunya és Artur Mas.

La CUP ha enviat una carta a les entitats sobiranistes en les que es posiciona a favor de reprendre el diàleg. Els antisistema continuen pugnant perquè sigui un altre candidat i no Artur Ma s qui ocupi la presidència de l Govern de la Generalitat.

Els portaveus de la candidatura d'unitat popular han reclamat un pla de xoc social més ambiciós que el que ha presentat fins al moment l'equip negociador de Junts pel si.

En la CUP el president del grup parlamentari, Antonio Baños , ja ha decidit abandonar aquesta formació a l'entendre que havia d'assumir el preu d'investir Artur Mas a canvi del que s'oferia.

En les pròximes hores, altres diputats de la CUP podrien seguir el camí de Banys i així consumar-se la divisió interna d'aquesta força política.