Quantcast

El PSOE torna a reiterar a Mariano Rajoy que no pactaran amb ell

El dirigent socialista Antonio Hernando ha afirmat avui que amb el PP no hi haurà "ni grans coalicions, ni petites ni migpensionistes" perquè "no és no" i ha explicat que no es produiran acords d'aquestes característiques perquè el PSOE i Pedro Sánchez es van presentar a les eleccions per "canviar les coses" < /em>.

Hernando ha dit que el president del Govern, Mariano Rajoy, i el PP "són tot menys canvi, són exactament el mateix" i ha emplaçat al cap de l'Executiu a que deixi de tenir "somnis o fantasies" .

El portaveu socialista, que ha recollit avui la seva acta de diputat, ha respost d'aquesta manera als periodistes sobre l'oferiment de Rajoy , que ha tornat a demanar un gran acord de govern al PSOE ja Ciutadans per consolidar la recuperació i donar un missatge d'estabilitat.

De la mateixa manera, ha assenyalat que Rajoy és qui ha de prendre la iniciativa per intentar formar Govern i té ara l'oportunitat de "ser persuasiu", si bé és cert -ha ironizado- que el president "no és un expert en la persuasió política, però" té l'obligació de intentar-ho. Després s'obrirà un altre temps, naturalment ", i serà el PSOE el que marqui els requisits.

Els socialistes han conclòs avui la seva primera ronda de contactes amb tots els grups parlamentaris per parlar de la composició de la Mesa de la Cambra, contactes que han estat "satisfactoris" , ha subratllat el que ha estat fins ara el portaveu del PSOE en el Congrés.

Hernando ha detallat que avui s'ha reunit amb la secretària de Programa i Anàlisi Política de Podem, Carolina Bescansa, en una primera presa de contacte sense propostes concretes, però que s'aniran perfilant en els propers dies, ja que, a partir de dijous, els socialistes iniciaran una nova ronda de converses.

Sí està convençut que el dia 13, quan es constitueixi l'òrgan de govern del Congrés , tots sortiran satisfets tot i que ha recalcat que les forces polítiques han de ser "responsables i generoses" perquè "ningú va a imposar la seva santa voluntat" .

La Mesa ha de reflectir la "pluralitat" sortida de les urnes i, per tant, la Presidència no ha de exercir-la el grup majoritari.

"El senyor Rajoy no ha entès que les regles han canviat ", referint-se a la seva negativa a donar suport al socialista Patxi López com a president del Congrés, un nom que ells no han posat sobre la taula, segons ha assegurat Hernando. < / strong>

En aquest sentit ha insistit que després que els ciutadans votessin el 20 de desembre, són els partits els que tenen la "obligació" ara d'atendre aquest vot i "no donar-se per vençuts" .

Davant d'aquest escenari complex, ha admès, "ningú té dret a abandonar" perquè encara que la legislatura es preveu complicada, "més difícil ho tenen els ciutadans que s'aixequen per treballar o buscar feina" , ha subratllat.