Quantcast

Mas convocarà eleccions aquesta setmana per al proper mes de març

Des de CDC no es preveu cap moviment aquesta setmana tal com van sol·licitar els dirigents de la CUP quan van advertir que l'únic escull perquè hi hagi govern a Catalunya és Artur Mas.

Tant el president en funcions de la Generalitat com els diferents dirigents de Junts pel sí han deixat clar que no cediran a les pressions de la formació d'extrema esquerra perquè això comportaria defraudar al milió 650 mil votants de la plataforma independentista.

La CUP va decidir per sis vots no investir Artur Mas i, per tant, eliminar qualsevol possibilitat d'acord entre les forces independentistes. Els seus dirigents van explicar que, si bé s'han acceptat parcialment les seves reclamacions, han proposat diverses fórmules per a la presidència de l'executiu català i no s'ha acceptat cap.

El primer secretari del PSC , Miquel Iceta, ha descartat qualsevol intenció de cedir dos dels seus diputats per investir Mas a canvi que Democràcia i Llibertat opti per votar al Congrés a Pedro Sánchez. Iceta ha recordat que l'estratègia de Junts pel sí ha estat erràtica a l'apostar només per l'acord amb la CUP i no explorar altres hipotètics acords.

En les pròximes hores, el president del grup parlamentari de la CUP, Antonio Baños, abandonarà el seu escó i dimitirà dels càrrecs de responsabilitat que ostenta a la candidatura d'unitat popular.

La incertesa se centra en la política catalana. Les executives de CDC i d'ERC hauran de determinar si repeteixen la fórmula de la unitat al costat de les entitats de la societat civil de l'Assemblea Nacional de Catalunya i de Òmnium Cultural.

L'alcaldessa de Barcelona , Ada Colau, haurà de decidir també si abandona la institució municipal i opta per voler guanyar les eleccions amb Catalunya sí que és Pot , la marca catalana de Podem.

Els partits unionistes coincideixen que s'ha tancat do la via del sobiranisme i la deriva de l'independentisme ha tocat fons .