Quantcast

Hi haurà fractura a la CUP després del 'no' a Mas?

La CUP ha decidit avui que els seus deu diputats s'abstindran si hi ha un nou debat d'investidura amb Artur Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat, tot i que ha demanat a Junts pel Sí (JxS) que "mogui fitxa", és dir, que proposi un altre candidat.

En una roda de premsa posterior a la reunió del Consell Polític de la CUP-Crida Constituent i del seu Grup d'Acció Parlamentària (GAP), realitzada al centre cívic Pere Quart de Barcelona, ??el secretariat nacional d'aquesta formació ha confirmat que el 'no' a Mas s'ha imposat al 'sí' per 36 vots a 30, amb una abstenció.

El portaveu del secretariat, Xavier Va generar, també ha precisat que l'opció triada per expressar aquest rebuig comporta que els deu diputats de la CUP s'abstindran si hi ha una altra sessió d'investidura a la cambra catalana amb Mas com a candidat.

RODA DE PREMSA AMB ELS PARTIDARIS DEL 'NO'

A la roda de premsa posterior a la reunió únicament han comparegut dos diputats favorables al 'no' a la investidura d'Artur Mas , Gabriela Serra i Sergi Saladié , mentre que no estaven presents cap dels del 'sí'.

Gabriela Serra ha tret importància a aquest fet, ha dit que no tenia constància de si el president del grup de la CUP al Parlament, Antonio Baños, pensa dimitir o no , i tampoc ha aclarit si la decisió final adoptada avui pot provocar una fractura interna dins d'aquesta formació independentista i antisistema.

Sí que ha insistit, en canvi, a reclamar a JxSí que " comenci a moure fitxa < / strong> "si vol salvar la legislatura, el que passa, ha recalcat, per proposar un altre candidat alternatiu a Artur Mas, perquè" el procés no acaba avui "i" estarem esperant noves propostes ".

" Mantenim el nostre compromís de prosseguir el procés cap a la independència i hi ha CUP-Crida Constituent per molt de temps ", ha apuntat Serra, que a la vegada ha puntualitzat que " que ningú ha de pensar que deixem de tenir una organització com la que tenim, que és independentista, anticapitalista i feminista ".

El també diputat Sergi Saladié ha assenyalat que si en els pocs dies que falten per poder proposar un altre candidat, JxSí ho fa i abandona el "immobilisme" llavors, ha afegit, " podem avançar cap al mandat d'aconseguir la independència ".

En aquest punt ha recordat que " Artur Mas va dir fa temps que ell no seria un obstacle " , per la qual cosa "és el moment de demostrar " ja que" tenim una majoria absoluta independentista -ha dit- però no per donar suport a un determinat candidat a la presidència ".

< p> De fet, Gabriela Serra ha reconegut que, al final, les negociacions amb JxSí han quedat reduïdes per la CUP en el "qui" és el candidat a la presidència, i no són obstacles ni el "què" ni el "com" o el "quan", en al·lusió a la independència de Catalunya.