Quantcast

La CUP diu 'no' a Artur Mas

Reunits en el seu Consell Polític els representants de la CUP s'enfrontaven aquest matí a un duríssim debat. Les assemblees territorials, que han debatut en els últims dies, havien traslladat una profunda divisió, amb una lleugera inclinació cap al 'no' a Artur Mas.

Finalment, aquest és la opció que sembla haver-se imposat. Si en una primera votació continuava l'empat tècnic, poc després de les 15.15 de la tarda els mitjans catalans donen ja per confirmada la notícia: no hi haurà investidura.

Segons han confirmat fonts de l'formació a EFE després de una segona votació en la reunió de la direcció en què el 'no' ha guanyat amb 29 vots, mentre que 27 dirigents han votat a favor d'investir Mas i s'ha registrat 1 sol abstenció. < / p>

A l'espera que es confirmin de manera oficial tots aquestes primeres dades, està previst que els màxims dirigents de la CUP ofereixin una roda de premsa dins d'una hora al centre cívic Pere Quart de Barcelona, ??on s'han reunit la direcció cupera des de les 10 d'aquest matí.

Les concessions de Junts Pel Sí, disposats entre altres a fer un pla d'emergència social, no n'ha tingut prou a la CUP, que sempre va reclamar un candidat diferent a Artur Mas. Catalunya es veu així abocada a noves eleccions, després d'haver estat incapaços seus representants d'arribar a un acord de Govern transcorreguts tres mesos des de la celebració dels comicios.Éstas se celebrarien el mes de març.