Quantcast

Garzón diu que IU no té por a debatre sobre un canvi de sigles

El portaveu d'IU-Unitat Popular, Alberto Garzón, ha assegurat avui que aquesta formació no té " por a debatre sobre res ", tampoc sobre un possible canvi de sigles , i en l'assemblea la data es fixarà el 9 de gener " tot està obert perquè sigui la gent la que opini ".

" Ens hem presentat a aquestes eleccions com a Unitat Popular, cosa molt més ampli que IU ", ha afirmat als periodistes Garzón després de reunir a Màlaga amb membres de la direcció d'IU a Andalusia dins d'una ronda de contactes amb diferents federacions d'aquesta formació.

Després de ser preguntat per una possible integració en Podem , ha assenyalat que els resultats del 20D donen la " visió "que cal" repensar l'esquerra, perquè ha guanyat el PP i el bipartidisme té majoria absoluta en escons ", i ofereixen a més" determinats ensenyaments que ja es coneixien de les eleccions municipals < /em>".

"Cuando les forces de ruptura, encara que siguin forces amb diferències importants, es posen d'acord en les coses en comú, com en els ajuntaments de Madrid, Barcelona o Saragossa, o com a Galícia i Catalunya, es pot guanyar al bipartidisme, fins i tot les eleccions, i començar a transformar el país ", ha ressaltat.

Per això, es tracta d'una" ensenyament que la ciutadania ja té ", i que ha de" guiar i ser l'horitzó de l'acció política ", segons Garzón, que s'ha mostrat " sempre disposat al diàleg i als processos d'unitat popular " , tot i que ha precisat que" ara l'important és la societat i no les organitzacions ".