Quantcast

Alberto Garzón dissoldrà Esquerra Unida per a crear un nou partit

Esquerra Unida podria deixar de ser Esquerra Unida. Almenys així ho assegura el diari El País, que cita fonts de la direcció del partit al assegurés que el seu líder, Alberto Garzón, hauria decidit juntament amb el seu equip posar fi les sigles de l'formació i refundar el partit des de zero.

L'objectiu seria modernitzar unes estructures que, ara per ara, resulten massa rígides.

El procés començarà el proper 9 de gener i, encara que se segueix apostant per la confluència de l'esquerra, s'assegura que la intenció no és acabar absorbits per Podem . L'aposta de Garzón i els seus passaria una vegada més per una aliança de candidatures diferents en què cadascuna mantinguin la seva autonomia.

La formació, fundada el 1986 al voltant del rebuig de l'entrada d'Espanya a l'OTAN, deixaria d'existir com a tal després d'uns resultats electorals clarament dolents: un 3,69%, i tan sols dos diputats per Madrid, tot i estar a prop del milió de vots. IU és la formació més perjudicada per l'distribució de vots segons l'Llei D'Hont, ja que cada diputat els ha costat més de 400.000 vots.