Quantcast

EL IS planejava un atemptat a Munic per Cap d'Any

La policia alemanya va evacuar ahir a la nit l'estació central de Munic així com la del barri de Passig i assegurar en el seu compte de Twitter que comptaven amb "evidències que s'estava planejant un atac terrorista a la ciutat".

< p> En concret d'tractaria d'un grup d'entre cinc i set terroristes d'un grup afí a l'Estat Islàmic i que estarien planenado un atemptat suïcida, segons han detallat després les autoritats. Pel que sembla, la Policia alemanya va ser informada de l'alt risc d'atemptat en aquesta ciutat un "país amic".

A més d'evacuar les estacions abans esmentades, el desplegament policial a la ciutat va ser ampli i immediat. També es va recomanar als ciutadans que evitessin les aglomeracions.

EUROPA EN ALERTA

Munic no ha estat l'única capital europea en celebrar l'Any Nou sota la ombra de l'amenaça gihadista. En Madrid , la tradicional celebració de les campanades a la Puerta del Sol limitava el seu aforament per primera vegada : 25.000 persones davant les 70.000 que s'han arribat a assolir altres anys; persones que a més havien de passar un rigorós control de seguretat.

França , per la seva banda, va desplegar 100.00 policies i gendarmes per la alerta davant possibles atemptats terroristes.

En Brussel·les , on aquesta mateixa setmana van ser detingudes diverses persones que planejaven atemptar a Cap d'Any, les celebracions s'han viscut també tensió. Tant que incluso s'han suspès les celebracions per evitar riscos.