Quantcast

Gustavo Dudamel torna al Palau de la Música Catalana

El cèlebre director Gustavo Dudamel tornarà al Palau de la Música Catalana el proper dijous 7 gener, a dos quarts de la tarda, amb l'Orquestra Simfònica Simón Bolívar. Dudamel oferirà una de les obres més destacades i Monumentale s del segle XX, la Simfonia Turangalila d'Oliver Messiaen.

El concert comptarà amb la participació de la pianist a Yuja Wang i Cynthia Millar.

La Simfonia Turangalila va ser estrenada per Leonard Bernstein el 2 de desembre de 1.949. És un poema de grans proporcions format per deu moviments que es toquen sense interrupció

L'obra només s'ha interpretat en tota la seva integritat al Palau de la Música Catalana. La primera ocasió va ser l'Orquestra Ciutat de Barcelona sota la direcci ó de Leif Segerstam q ui va repetir concert fa trenta anys per aquestes mateixes dates.

El músic i historiador Carlos Calderón ha definit aquesta Simfonia com un gegant himne a l'amor ia l'alegria de qui espera enmig de la desgràcia una alegria desbordant, que acabi encegant i porti a la desmesura d'una barreja d'èxtasi i de fatalitat .

La peça conté ritmes musicals, colors, timbre i una gran emotivitat. Musicalment , en la simfonia es poden trobar tres grups de moviments, els que es refier en els moments més frenètics , amb molta percussió i una orquestra immensa. < / strong> Des d'aquí cap als moments més de música de cambra i més foscos. Finalment, els moments romàntics, amb una música d'un enorme lirism oi l'ús de les ones Martenot.

Una hora abans d'aquest concert, a les 19.30 hores, al Petit Palau, Carlos Calderón oferirà una nova sessió de "Parlem de música", amb una conferència que girarà entorn al program a. L'accés a aquesta conferència és gratuït i només limitat a la capacitat del recinte.

El Palau de la Música Catalana ofereix durant aquestes festes xecs regals promocionals per a més d'un centenar de propostes que tindran efecte a la sala modernista al llarg del 2016