Quantcast

Bèlgica deté sis persones per l'amenaça d'atemptats per Cap d'Any

Les forces de seguretat belgues han detingut avui a sis persones en una sèrie de registres d'habitatges a Brussel·les i Brabant Flamenc en relació a l'amenaça d'atemptats terroristes durant la Cap d'Any a la capital belga.

En total, la policia ha dut a terme aquest dijous en el marc d'aquesta investigació antiterrorista 7 registres d'habitatges a Molenbeek, Anderlecht, Laken i Sint Pieters Leeuw , que s'han saldat amb sis detinguts que seran ara interrogats, ha informat avui la Fiscalia federal.

El jutge que investiga el cas decidirà més tard si els manté detinguts, va assenyalar la mateixa font.

Durant els registres els agents han confiscat material informàtic, telèfons mòbils i material "airsoft" (repliques d'armes de foc).

La Fiscalia federal va assenyalar que , per no perjudicar la investigació, no proporcionarà més informació.

El passat dimarts es va saber que les forces de seguretat belgues possiblement van aconseguir frustrar un atemptat a Brussel·les durant la nit de Cap amb la detenció de diverses persones, dues de les quals segueixen sota mandat d'arrest.

Precisament avui, la sala d'instrucció d'un tribunal de primera instància va prolongar tres mesos la detenció preventiva del belga Said Souati, nascut el 1985, i de Mohamed Karay, també de nacionalitat belga i nascut el 1988.

El primer ha estat acusat d'amenaçar amb atemptats terroristes, participació en activitats d'una organització terrorista com a cap i reclutament de persones per cometre atemptats terroristes. < / p>

El segon s'enfronta als càrrecs d'amenaces d'atemptats terroristes i participació en activitats d'una organització terrorista, d'acord amb la Fiscalia federal.

Si recorren la decisió del jutge hauran de comparèixer davant el tribunal d'apel·lació en un termini de 15 dies.

La amenaça d'atemptats terroristes en diversos llocs emblemàtics de Brussel·les durant la nit de Cap i les últimes detencions han provocat que l'alcalde de Brussel·les, Yvan Mayeur, anul·lés dimecres a la nit els focs artificials i totes les festivitats planejades per la ciutat per avui a la capital.

No obstant això, els restaurants, els bars, les sales de festa privades permetran a la gent celebrar el Any Nou , i també es mantenen els mercats de Nadal a Brussel·les.