Quantcast

L'oposició critica el discurs d'any nou d'Artur Mas

El PSC, el Partit Popular de Catalunya i Ciutadans han coincidit a criticar la intervenció del president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, en què advertia dels avantatges d'una hipotètica independència de Catalunya obviant els casos de corrupció que envolten a CDC , un partit amb seus embargades i on el seu fundador, Jordi Pujol, ha estat citat a declarar davant l'Audiència Nacion a l'blanqueig de diners .

Mas va afirmar que el procés cap a la constitució d i la República catalana obliga al pacte entre idees diferents i va reiterar que en cap cas eludirà la responsabilitat que li ha traslladat la ciutadania.

En clara al·lusió a la CUP, Mas ha assenyalat que tots són necessaris dins de la ruta sobiranista que ha estat avalada en les urnes per dos milions de persones.

El president va recordar que els escenaris que s'han obert a Catalunya són molt complexos i obliguen al diàleg, al pacte ia la negociació. Per a Mas h a arribat l'hora de decidir quin futur es vol per a Cataluny aa partir de l'intercanvi d'idees, de persones i de partits molt diferents.

Mas va subratllar la necessitat de trobar l'estabilitat parlamentària que permeti construir el procés constituent en 18 mesos . En aquest període haurien garantir les estructures d'Estat imprescindibles perquè Catalunya pogués optar seriosament a ser una nova nació dins de la Unió Europea.

La direcció de la candidatura d'unitat popular decidirà aquest diumenge si recull les paraules del líder d'Junts pel si i acaba votant la setmana vinent la seva investidura. N'hi hauria prou els vots afirmatius a la investidura de dos dels seus diputats.

En cas contrari, Catalunya es veuria abocada a un nou procés electoral el pròxim mes de març.

El termini acaba el dia 9 de gener. Si aquest dia no hi ha president de la Generalitat es dissoldria la cambra catalana que hauria estat funcionant tot just dos mesos en la legislatura més breu de la democràcia