Quantcast

Salut treballa en convenis amb l'Oncopole i el Clínic per ampliar els serveis als malalts andorrans

Andorra la Vella.- Un dels dossiers que rebrà el nou ministre o ministra de Salut un cop Rosa Ferrer deixi el seu càrrec el 4 de gener serà el dels acords amb l'Oncopole de Tolosa i amb el Clínic de Barcelona que, entre altres qüestions, preveuen millorar la situació dels malalts de càncer d'Andorra que reben tractament en aquests centres. L'objectiu del Ministeri és donar resposta a les demandes de l'Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca) i dels malalts de càncer en general que, en no ser ciutadans nacionals d'Espanya o França, no poden acollir-se a alguns serveis complementaris com els d'assistència o d'un allotjament per als acompanyants. El president d'Assandca, Josep Saravia, va assegurar a l'ANA no tenir notícies de la ministra Rosa Ferrer al respecte, tot i que va valorar les gestions per a l'acord com 'una molt bona notícia'. Des d'Assandca se celebraria, especialment, un acord amb l'Oncopole de Tolosa, que es va inaugurar fa poc més d'un any, amb la intenció que esdevingui un centre pioner en el tractament i la recerca de càncer a tot Europa.