Quantcast

Ordre d'arrest contra Bill Cosby per una agressió sexual

L'actor nord-americà Bill Cosby va ser avui acusat formalment de agredir sexualment una dona el 2004 a casa a l'estat de Pennsilvània (EUA).

L'Oficina del Fiscal del Comtat de Montgomery va formular contra l'actor el càrrec de "agressió indecent en primer grau agreujada" en relació amb Andrea Constand, una antiga empleada de la Universitat de Temple (Pennsilvània) que sosté que Cosby la va drogar i la va violar a la seva mansió de la ciutat de Filadèlfia.

Aquesta és la primera vegada que es formulen càrrecs contra el Cosby, de 78 anys d'edat, en relació amb un gran nombre de dones que l'acusen d'abús sexual , unes al·legacions que ell nega però que han destruït la seva bona imatge com 'pare d'Amèrica'.

En una conferència de premsa, el fiscal Kevin Steele va explicar que l'acusació es basa en la investigació sobre una "relació" de l'còmic amb la víctima que va tenir el seu origen en la tasca de Constand en l'equip de bàsquet de la Universitat de Temple.

Segons Steele , la dona, que ara té 42 anys, va anar a la casa de Cosby, on ell va fer dos intents d'aproximació sexual que van ser rebutjats, pel que ha instat a víctima, oriünda de Canadà, a prendre pastilles i beure vi a fi d'immobilitzar- .

"Les proves són contundents i suficients per procedir", ha subratllat el fiscal, en agregar que "una persona en aquest estat no pot donar el seu consentiment".

La Fiscalia va anunciar l'acusació formal pocs dies abans que venci el termini de dotze anys que la llei de Pennsilvània estipula perquè prescrigui un delicte sexual.

S'espera que comparegui avui davant un tribunal Bill Cosby , qui el passat dia 14 va demandar per difamació a set de les més de cinquanta dones que l'acusen d'haver abusat sexualment d'elles.

L'intèrpret va ser durant les dècades de 1960, 1970 i 1980 el referent de la comèdia televisiva als Estats Units.

'The Cosby Show' va asseure un precedent a la petita pantalla, un programa que va emetre la cadena NBC, que ja ha anunciat que, a causa dels escàndols sexuals, no tornarà a treballar amb el comediant.