Quantcast

Calvet recuperarà la idea del tramvia turístic amb el canvi de color al Comú d'Andorra la Vella

Tot i desconèixer els terminis que es marca la nova cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, per inciar el projecte de fer per a vianants una part de l'avinguda Meritxell, Marc Calvet s'ha mostrat convençut aquest dimecres que «amb aquest nou equip ho podran fer». El cònsol menor d'Escaldes-Engordany, esperarà que el nou equip s'instal·li i «es faci seu el Comú» d'Andorra la Vella, abans de recuperar la seva proposta de crear un tramvia que recorri els eixos comercials entre les dues parròquies de les Valls Centrals.

Marc Calvet ha explicat a l'ANA que la idea va sorgir fa tres anys, quan es feia el pas de convertir l'avinguda Carlemany en una zona per a vianants, Vivand. En aquell moment es parlava d'un tren petit, que giren els mateixos conductors empenyent, que pugui passar per una zona de vianants, «com el que es fa a San Francisco».

Segons el cònsol menor, la idea es podrà reprendre ara que el consolat d'Andorra la Vella està en sintonia política amb el d'Escaldes, tot i que ha afegit que «es pot parlar, però que s'arribi a fer no ho sé». Independentment que s'acabi fent, Calvet considera que «és una solució boníssima per a Andorra, segur, n'estic convençut» i que, a més, és assumible per als dos comuns.

De moment, però, la qüestió està només en la fase d'»idea» i no s'ha fet cap pas per discutir-la amb comerciants i ciutadans. La «voluntat» és parlar-ho abans amb els cònsols d'Andorra la Vella, «però primer hem de deixar que es facin seu el Comú», ha afegit Calvet.