Quantcast

EUA assegura que ha matat a Síria a un dirigent de l'EI vinculat als atacs de París

Un atac aeri de la coalició internacional liderada pels Estats Units contra l'Estat Islàmic (EI) va acabar fa cinc dies a Síria amb la vida de Charaffe a Moudan, dirigent d'aquest grup gihadista vinculat al suposat cervell dels atemptats perpetrats a París el 13 de novembre.

El portaveu de la missió nord-americana contra l'EI a l'Iraq, el coronel Steve Warren, ha informat que la mort d'Al Moudan, lligat directament a Abdelhamid Abaaoud , mort líder dels atacs de París, va ocórrer el passat 24 de desembre a Síria.

Warren va dir que A l'Moudan era el "enllaç directe" de Abaaoud, un marroquí que va morir poc després dels atacs de París en una operació policial en els suburbis de la capital francesa.

A l'Moudan és un dels deu suposats líders jihadistes morts en els últims atacs aeris, donats a conèixer avui en una teleconferència celebrada el dia després que les Forces Armades iraquianes expulsessin de Ramadi als radicals sunnites de l'EI.

Segons Warren, Al Moudan i els altres líders morts estaven planejant activament atacs contra Occident, tot i que no ha detallat quins plans tenien o si eren imminents.

" Estem colpejant el cap de la serp … Encara no l'hem arrencat i encara pot mossegar ", va assegurar Warren .

El portaveu ha confirmat que un dels deu líders de l'EI morts en els atacs és Siful Haq Sujen, un bangladeshià que va estudiar al Regne Unit i que tenia coneixements per realitzar ciberatacs i operacions de contraintel·ligència.

També van acabar amb la vida, el 7 de desembre, d'un responsable de gestió de finances i equipament de l'EI; i amb l'emir del grup terrorista a la província de Kirkuk (Iraq), Abu Wadha.

En dates posteriors, en els atacs de la coalició van ser abatuts un responsable d'explosius i un dels caps financers de l'EI a Mossul, la segona ciutat de l'Iraq encara en mans dels gihadistes.

Warren també va nomenar la mort a Mossul d'Abdul Kadir Hakeem, un especialista en falsificacions vinculat a la xarxa que va preparar els atacs de París, en els que van morir més d'un centenar de persones.