Quantcast

Patxi López dóna suport a Sánchez com a líder, fins i tot per repetir com a candidat

En declaracions a la SER, López s'ha mostrat també partidari de retardar el congrés del PSOE fins que s'aclareixi el panorama polític i ha dit no saber res de la seva hipotètica candidatura a president del Congrés: "He estat el primer sorprès del que he llegit" , ha comentat.

Si es repetissin eleccions, López ha apostat per Pedro Sánchez com "el millor candidat, però això ho decidirà la militància. Tindrem primàries obertes. Jo li donaré suport, i estic convençut que hi ha molta gent que pensa que Sánchez s'ha batut el coure" . S'ha mostrat partidari d'ajornar el congrés del partit, un assumpte sobre el qual ha admès que hi ha un debat intern, i que es decidirà en un comitè federal.

En la seva opinió, "un congrés, que té una importància extraordinària, s'ha de fer després de buidar certes incògnites. No ho hem de fer sense saber si va a governar el PP, el PSOE o si hi haurà eleccions anticipades. Cal esperar dos mesos a què aquesta situació es decanti no és esperar massa, a l'inrevés, és anar a un congrés amb moltes més garanties de fixar la línia política ", ha assenyalat.

Patxi López ha insistit que els socialistes no van a donar suport < em> "ni per activa ni per passiva cap govern del PP" . Preguntat pel fet que el PP dóna per fet que el PSOE rectificarà i s'abstindrà, ha respost: "No. Clarament no" . També ha descartat una «gran coalició» amb el PP : "Sempre hi ha pressions d'aquest tipus, d'un govern estable, és curiós, sempre és perquè hi hagi un govern de la dreta. No anem a sotmetre'ns a aquestes pressions ".

Sobre la possibilitat d'una negociació amb Podem, ha reiterat la negativa a pactar amb els que defensen una consulta a Catalunya, encara que ha comentat: "Ahir Podem ja va començar a dir altres coses, no sé si estan girant, ho hauran de decidir ells. La prioritat de la ciutadania no és fer consultes" .