Quantcast

Maroto demana la 'gran coalició' entre PP, PSOE i Ciutadans

Ha recordat que ja hi va haver gran coalició entre socialistes i populars a Euskadi. En declaracions a 'Els matins de RNE', i l vicesecretari d'Acció Sectorial del PP, Javier Maroto ha manifestat que, en la nova situació creada després de les eleccions generals, cal < em> "més altura de mires" , fer política "amb majúscules" i buscar el que "ens uneix" . "Pensar primer en el nostre país i no en el teu partit és ara una obligació ", ha apuntat.

Després de recordar que ara es necessiten " solucions excepcionals ", com ha passat en altres països de la UE, com Alemanya, França o Dinamarca , ha destacat que "a Espanya ja hi ha hagut recentment moments en què, per la situació política, hi ha hagut una gran coalició entre el PP i el PSOE ".

" Que ningú s'oblidi d'això. Va ser a la meva terra, a la meva estimada Euskadi, on el PP va donar suport al PSE-EE per una qüestió d'Estat quan es preveia una ruptura per part del llavors lehendakari Juan José Ibarretxe, que no va encertar i va generar una tensió social similar a la que avui genera Artur Mas ", ha afegit.

Javier Maroto ha indicat que , "llavors el PP, que tenia menys vots, va donar suport al PSE-EE, que tenia més vots, per una qüestió d'Estat" . "Aquest exemple en la nostra història recent en la democràcia espanyola és un bon exemple del que jo crec que avui hauríem de fer el PP, PSOE i Ciutadans" , ha manifestat.

En aquest sentit, ha assenyalat, "de cor i amb l'ànima a la mà" , que els uneix "molt més amb el PSOE i Ciutadans " del que els separa. Per això, ha demanat que es parli "amb generositat" i considera que la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern "és una opció adequada" .