Quantcast

JxS pressiona la CUP perquè es defineixi sobre Mas sense ampliar la seva oferta

Després que ahir els dos caps visibles de la CUP al Parlament, Antonio Baños i Anna Gabriel, instessin a JxS a millorar la seva oferta per propiciar un acord, el grup que integra CDC, ERC i independents ha donat a entendre que la pilota segueix a la teulada de la formació anticapitalista perquè la seva assemblea no va resoldre res . "No hi haurà noves ofertes, perquè ja les vam fer" , ha explicat Raül Romeva, un dels principals negociadors de JxS, després de la reunió del seu grup parlamentari. < / p>

Romeva ha afirmat que JxS no modificarà la proposta negociada en els últims mesos i "esperarà" a que la CUP desfaci el "empat" registrat en el seu assemblea, que de "no invalida" una oferta que incloïa un full de ruta cap a la independència, un pla de xoc social, a més de la investidura de Mas.

Precisament el secretariat nacional de la CUP està reunit aquest vespre per determinar com i qui podrà decidir la posició final de la formació davant la proposta d'acord de JxS. La decisió final es prendrà en una reunió del comitè polític de la CUP , integrat per una setantena de persones, juntament amb els deu diputats de la formació anticapitalista al Parlament.

A primera hora de la tarda, Romeva s'ha reunit amb Banys i Gabriel al Parlament, per traslladar-los que no hi haurà nova oferta d'investidura , segons fonts coneixedores de la reunió.

En sortir de la reunió, Romeva ha declarat que per JxS "no hi ha cap canvi" perquè s'entén que la CUP no s'ha pronunciat ni a favor ni en contra de la proposta d'acord que se li va plantejar la passada setmana per aconseguir el seu suport a la investidura de Mas.

Per si de cas, la Mesa i la Junta de Portaveus del Parlament han acordat avui reservar els dies 4 , 5 i 7 de gener per la possible celebració d'un ple d'investidura si la CUP decideix finalment acceptar la proposta d'acord de Junts pel Sí.

Mentrestant, la indefinició de la CUP sobre la investidura de Mas ha avivat el debat intern a CDC sobre la conveniència d'un acord amb la formació anticapitalista i sobre les conseqüències d'unes eleccions anticipades al març.

L'escenari d'una investidura amb el suport de la CUP que eviti uns nous comicis és el que prefereix Mas i el gruix de la cúpula de Convergència, segons diverses fonts del partit, malgrat que el malestar amb els antisistema és més que notable.

Avui, no obstant això, el número dos de CDC al Congrés, Carles Campuzano, ha suggerit que JxS busqui a altres aliat s per assegurar-se la investidura de Mas o assumeixi unes eleccions al març.

Des de Madrid, el cap de llista de Democràcia i Llibertat a les eleccions generals del 20D, Francesc Homs, ha puntualitzat que les paraules de Campuzano reflecteixen una "opinió personal" que no representa ni al conjunt de JxS ni a CDC.

Des de l'oposició, la presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Acostades, ha exhortat Mas a donar per acabada la negociació amb la CUP, assumir que < em> "la seva carrera política ha acabat" i deixar pas a unes noves eleccions al març.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha responsabilitzat Mas, i no a la CUP, de la situació política a Catalunya i l'ha instat a rectificar la seva posició perquè la presidència de la Generalitat no pot ser objecte d'una "subhasta" .