Quantcast

Un 88,4% de la població vol que l'avinguda Carlemany continuï sent per a vianants

Un 88,4% de la població vol que l'avinguda Carlemany segueixi sent per a vianants, un 15,4% més que l'any 2013, quan ja es va incloure aquesta pregunta a l'enquesta de l'Observatori realitzada pel CRES, després que la zona es convertís en Vivand.

En l'enquesta del segon semestre del 2015 la majoria dels ciutadans han considerat que el canvi a l'avinguda Carlemany l'ha millorat sobretot pel confort per passejar i comprar (92,7%), les accions de dinamització de la zona (84,2%), i l'embelliment (82,1%). Els aspectes menys valorats han estat el de la mobilitat general en vehicle (25,7%), i les facilitats d'aparcament (35%).

Tot i que la majoria pensa que la zona ha millorat, un 65% de la ciutadania diu que passeja per la zona amb la mateixa freqüència que abans del canvi, un 27,8% diu que hi va més i un 6,8% menys.

Així mateix, una altra de les preguntes d'aquest apartat era la de fer altres carrers del país per a vianants, i un 44,8% ha considerat que sí. De les 323 persones que han dit que sí, 271 (83,8%) creuen que un d'aquests carrers hauria de ser l'avinguda Meritxell, un 11,2% el barri antic d'Andorra la Vella, i un 5% Prada Ramon.

L'apartat de l'avinguda Carlemany és un dels principals motius pels quals l'enquesta no es va publicar abans, ja que el director del CRES, Joan Micó, ha reconegut que el treball estava preparat des de finals de l'octubre però han preferit esperar a publicar els resultats «per no interferir en la campanya electoral», ja que podia beneficiar o perjudicar els partits polítics i comuns. Tot i això, ha assegurat que tots els anys es publica per aquestes dates i aquesta segueix sent la intenció.