Quantcast

Brassens s'instal·la al Teatre Romea de Barcelona

El Teatre Romea acollirà aquesta nit l'espectacle "La mala reputació" una aproximació a l'obra de George Brassens en forma de lectura dramatitzada.

La Fundació Romea s'encarrega de l'organització d'un espectacle que combina diàlegs, recitacions i cançons tant de Brassens com d'autors i cantants relacionats amb el seu univers, com o Jaques Brel, Serge Reggiani, Boris Vian, George Moustaki, entre altres artistes que van compartir vivències amb l'eminent músic francès.

Interpretat per Ferran Frauca , Carles Canut, que assumeix la direcció, Miquel Pujadó, autor del guió, i els músics Joan Humet, contrabaix i Manel López, acordió.

La mala reputació s'adreça tant a la intel·ligència com a la sensibilitat de l'espectador. Durant l'espectacle, que s'ha representat amb gran èxit al Teatre Romea , el públic passa sense adonar-se de l'emoció més intensa al riure més espontània, gràcies a cançons satíriques com o " La bona Margot "," El goril.la "," Enriqueta " i " Veure un amic plorar ".

George Brassens és un dels més grans autors i intèrprets de cançons del segle XX. Lúcid, irònic, atemporal ia cavall i ntre l'expressió popular i la literatura culta, les seves cançons cobren actualitat en els nostres dies.

A més, el seu repertori ha estat adaptat a diverses llengües, com el castellà, l'hebreu, el japonès, l'italià, l'occità, l'esperanto, el grec, l'alemany o el català entre altres molts idiomes.

Paral·lelament a la producció de temes propis, 16 àlbums publicats des 1.982 a l'actualitat, Miquel Pujadó ha treballat per difondre a la llengua catalana l'obra de George Brassens.

Al llarg del temps, Pujadó s'ha adaptat més de 50 de les creacions del músic francès. Pujadó ha cantat en diferents ciutats europees a Brassens i ha gravat tres CD amb la seva música.

George Brassens va morir prematurament, en 1.981, c uan acabava de fer els 60 anys.

Els seus acords, les seves lletres i totes les seves emocions perviuen entre nosaltres més de trenta anys després de la seva desaparició.