Quantcast

L'oposició exigeix ??Artur Mas que convoqui eleccions

Els dirigents de l'oposició al Govern català han exigit que convoqui eleccions per sortir de l'atzucac a què ha conduït l'actitud de la CU P.

Els líders parlamentaris de Ciutadans, Partit Popular i PSC, Inés Acostades, Xavier García Albiol i Miquel Iceta consideren que és inadmissible que s'allargui la indecisió sobre si s'acabarà formant un Govern estable o es citarà a les urnes als catalans el proper mes de març.

Junts pel sí confia en esgotar la negociació durant els pròxims dies i acabar de convèncer a la direcció executiva d i la formació anticapitalista.

Entre els arguments de la plataforma secessionista destaca que unes noves eleccions suposarien que el procés constituent s'ajorna sine die amb la possibilitat que els unionistes sumin un nombre de diputats suficient que faci presidenta de la Generalitat a qui encapçala l'oposició al Parlament de Catalunya, la conservadora Inés Acostades.

Fins dissabte que ve no es coneixerà si Catalunya podrà tenir o no Govern i si la CUP acaba investint o no Artur Mas.

L'empat tècnic dels assemblearis de la CUP, 1.015 van votar ahir a favor d'investir Artur Mas i 1.015 en contra, fa que la decisió final es posposi 1 vegada més, en aquest cas fins al 2 de gener.

Els dies 4, 5 i 7 de gener s Erian els dies que ha previst la cambra catalana per una hipotètica investidura d'Artur Mas.

Les dues ànimes de la CUP, la independentista i la marxista, són les que han acabat empatant sense obrir-se a una decisió final.

El dirigent de Junts pel s í, Raül Romeva, ha afirmat que no hi haurà una nova proposta i que la moneda està a la teulada de la força d'extrema esquerra.

El marge per investir Artur Mas finalitza el 9 de gener. El 10 de gener , si no hi ha un president, Mas haurà de convocar eleccions per al proper mes de març .

Mas ha explicat avui que els catalans poden estar tranquils perquè el Govern en funcions continua fent el treball necessari i n aquesta etapa de transició