Quantcast

Sánchez assegura que no negociarà sobre la integritat d'Espanya

En el seu discurs davant el Comitè Federal del PSOE, Sánchez ha insistit que correspon ara al PP ia Mariano Rajoy intentar formar Govern, encara que si no ho aconsegueix, el PSOE té "legitimitat" i assumirà la seva responsabilitat de buscar una nova majoria "progressista " i "d'esquerres".

Per a això, ha avançat que parlarà amb < em> "totes" les forces polítiques amb "llum i taquígrafs" perquè els ciutadans coneguin amb total transparència què es negocia i què s'acorda .

Després de deixar clar que el PSOE votarà en contra de la investidura de Rajoy i de qualsevol altre candidat del PP, Sánchez ha volgut enviar un missatge de "confiança en el futur" perquè "pas a pas" i "sense dreceres" la solució per a un nou Govern anirà apareixent en el camí.

"No anem a buscar ni cordons sanitaris, ni línies vermelles, ni trinxeres ni talaies ", ha proclamat Sánchez, que ha apostat per " buscar els ponts que ens uneixen ".

I és que per al secretari general del PSOE, les noves eleccions serien la pitjor de les opcions i no són una solució perquè només ajornarien el problema i suposarien el reconeixement que els partits són incapaços de dialogar i d'entendre.

Per això, si el PP és incapaç d'aconseguir una majoria de Govern, el PSOE estarà "a l'altura de la seva responsabilitat" i intentarà liderar un Executiu "reformista i progressista" d'acord amb l'ideari socialista.

Per a això, l'única condició que ha posat en que no es dialogui sobre la integritat territorial d'Espanya perquè el PSOE està a favor del dret a decidir, però el dret a decidir de tots els espanyols i no només d'una part .