Quantcast

Cantàbria, en alerta màxima, continua amb gairebé 80 incendis actius

Cantàbria, amb prop de 80 incendis forestals declarats a primera hora del matí, ha activat de matinada el nivell 2 del INFOCANT, el que implica una situació d '"alerta màxima" i la mobilització de més mitjans externs per tractar de fer enfront de les flames en una jornada, a més, en què la regió es troba en avís taronja per vent .

La situació més complicada es troba, amb més de 15 focus actius, a la zona de Cabuérniga-Els Tojos, especialment en l'entorn de la localitat de Bárcena Major, segons informa el Govern regional en un comunicat.

Allà, juntament amb les quadrilles i la llar d'infants de la Direcció General del Medi Rural i efectius del 112, estan ja desplegats 89 militars de la Unió Militar d'Emergències (UME), que van arribar a les 2.00 del matí amb 12 autobombes, 2 camions nodrissa, vehicles auxiliars i equips de telecomunicacions.

De la mateixa manera, ia petició de la Comunitat Autònoma, un altre destacament de la UME de similars característiques s'incorporarà a mig matí a la Vall del Besaya, on hi ha registrats en aquests moments prop de una desena d'incendis entre Els Corrals de Buelna i Cañeda.

Altres zones afectades són l'Alt Asón (Arredondo, Ramales de la Victòria i Rasines), amb una dotzena de focus actius, i Liébana, amb quatre focus i on els efectius forestals del Govern i bombers del Parc de Tama han treballat intensament per controlar l'incendi declarat en les proximitats del nucli de Sant Andreu (Cabezón de Liébana).

Així les coses, i donada la gravetat de la situació, es troben mobilitzats tots els serveis d'emergències i protecció civil de la Comunitat Autònoma.