Quantcast

Cancel·lats més de 200 vols a Pequín per l'alta contaminació

El Govern municipal va decretar una alerta taronja -la segona més alta en una escala de quatre nivells- mentre les concentracions de partícules sòlides multiplicaven per 20 els nivells recomanats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Des de les 6.00 de la matinada hora local (22.00 GMT de dijous), Pequín va registrar una densitat de partícules sòlides PM2,5 (les més petites i perjudicials per a la salut) en el aire per sobre de 500 micrograms per metre cúbic amb pics per sobre de 600, segons els mesuraments de l'Ambaixada dels Estats Units. L'OMS considera no saludable l'exposició durant 24 hores a concentracions de partícules PM2,5 en l'aire per sobre de 25 micrograms per metre cúbic.

El nord-est de la Xina es troba sumit en una densa capa de smog des de fa diverses setmanes , el que ha portat a gairebé mig centenar de ciutats i dues províncies al complet d'aquesta zona del país a emetre alertes per contaminació.