Quantcast

Una explosió en un magatzem de gas provoca desenes de morts a Nigeri

"El president Muhammadu Buhari ha expressat el seu profund pesar per la pèrdua de desenes de persones a l'estat de Anambra, després d'una explosió industrial de gas que es va produir a poques hores del dia de Nadal" , diu el text de l'administració presidencial.

Aquest balanç oficial contradiu la xifra de 8 morts oferta poc abans per la policia, que havia desmentit informacions aparegudes a la premsa local qu i elevaven a més de 100 el nombre de morts en el sinistre , que va tenir lloc divendres al municipi de Nnewi de l'estat de Anambra, al sud-est del país.

El portaveu policial, Ali Okechukwu, havia qualificat de "alarmant i fals" el balanç de víctimes donat inicialment pels mitjans, i va insistir en la correcció de la xifra de la Policia. "Després de l'incident hem confirmat la mort fora del recinte de l'empresa (de gas) de sis persones. Dos cossos, el d'una dona i el seu fill, van ser trobats després en un edifici contigu" , ha afegit el portaveu de la policia.

Sis persones van resultar ferides de gravetat i van ser transportades a hospitals de la zona, segons aquesta font.

No obstant això, el balanç ofert per la Presidència s'acosta més al que avançat en un primer moment per la premsa i per alguns testimonis. A més de provocar la mort de diverses persones, l'explosió va destruir nombrosos edificis i va cremar una cinquantena de vehicles que es trobaven al costat de la planta de gas.

El foc -causat per una forta explosió de despeses va ser extingit després "grans esforços" pels serveis d'emergència, va afirmar el director dels bombers en l'estat d'Anambra, Innocent Mbonu.

"Un camió que descarregava gas va provocar l'explosió" , va explicar a EFE Joe Okeke, veí de Nnewi, una ciutat industrial situada a la part meridional del país majoritàriament cristià. Aquest veí, que va acudir al lloc de l'explosió després de l'accident, va explicar a EFE que, en el moment del sinistre, desenes de clients omplien els seus bombones de gas per a cuinar durant les vacances nadalenques.

Un altre testimoni dels esdeveniments va assegurar a EFE haver vist escenes dantesques en la nau industrial, amb nombrosos cossos descompostos per les cremades jaient a terra. "Una bola de foc es va alçar diversos metres cap al cel, i un espès núvol de fum es va posar sobre el magatzem durant diverses hores, mentre els equips de rescat i els bombers lluitaven per apagar les flames" , va dir Mercy Okafor.

"Una vegada es va extingir el foc vam poder apropar-nos i vam veure els cossos cremats i els edificis destrossats" , va afegir Okafor, que ha afirmat que els danys causats pel foc van poder haver estat menors d'haver actuat els bombers amb més rapidesa.

Entre els afectats pel sinistre s'expliquen clients, treballadors de la planta, conductors que circulaven per la zona i veïns les cases han estat derruïdes.

Bombers de les localitats veïnes de Awka i Okpoko es van desplaçar fins Nnewi per donar suport als seus col·legues locals.

La tardança d'aquests bombers en arribar a Nnewi va provocar la indignació de la multitud concentrada davant la planta de gas. La Policia va haver d'intervenir per aplacar la massa i permetre l'accés dels bombers al lloc de l'explosió.