Quantcast

Un nou assalt a la tanca deixa 185 immigrants a Ceuta i dos morts

La festivitat del Nadal ha estat, en aquesta ocasió, el moment utilitzat pels immigrants per assaltar la tanca fronterera de Benzú -frontera nord amb Marroc-, una zona menys vigilada però de major dificultat d'accés, < / strong> amb una tanca de sis metres d'altura, o per vorejar la costa nedant.

Segons ha informat a Efe un voluntari de la Creu Roja, s i han viscut escenes molt doloroses causa de la gran quantitat d'immigrants que han resultat ferits, alguns d'ells amb talls profunds, per l'allau humana sobre la tanca.

El voluntari ha dit que, per moments, s'han vist desbordats per atendre els immigrants, ja que tots reclamaven l'atenció urgent. "Hi havia molta sang, molta roba en els filats i gent plorant i altres donant gràcies per estar a Espanya" , ha comentat a Efe aquest voluntari.

Les autoritats locals marroquins han informat que dos immigrants van morir ofegats quan van tractar d'arribar nedant a Ceuta . A més, les ambulàncies han hagut d'evacuar a l'hospital a dotze immigrants, dos d'ells amb símptomes d'ofegament després d'haver aconseguit ser estabilitzats a la mateixa platja.

Un subsaharià presentava una fractura oberta en la cama, un altre hipotèrmia severa, un tenia un tall en una mà, un altre més un tall en regió de l'artèria poplítia, i un d'ells va ser atès d'una ferida incís contusa al cap. Cinc immigrants més presentaven ferides de gravetat en diferents zones del cos que han necessitat ser suturadas.

La Creu Roja ha destacat que pràcticament totes les persones ateses, al marge de les traslladades a l'Hospital Universitari, presentaven ferides de diferent consideració a causa de l'aglomeració produïda en la tanca.

El cert és que l'assalt s'ha produït per una zona com la frontera de Benzú, que ja ha estat protagonista dels últims salts massius a la tanca protagonitzats pels immigrants que estan acampats prop de la frontera de Ceuta.

La Guàrdia Civil ha dit a Efe que no es pot calcular el nombre d'immigrants situats al costat marroquí a l'espera d'entrar a Ceuta, ja que la xifra sol oscil·lar molt amb el pas dels mesos.

L'últim assalt massiu a la tanca de Ceuta, segons les dades facilitades a Efe per la Delegació del Govern, s'havia registrat a la matinada del 3 d'octubre d'aquest any , quan 87 immigrants subsaharians van aconseguir entrar a Ceuta.

La massiva entrada d'immigrants ha estat bé absorbida pel Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI), gràcies al fet que aquesta mateixa setmana un grup de 100 immigrants ha sortit del recinte cap a centres d'acollida de Madrid i Andalusia.

No obstant això, CETI torna a estar molt per sobre de la seva capacitat , xifrada en 512 places, en tenir en aquests moments a uns 780 immigrants, la majoria procedents de l'Àfrica Subsahariana.