Quantcast

Mas podria ser investit al 31 de desembre

L'assemblea de la candidatura d'unitat popular, amb més de 3.500 militants i simpatitzants, ha de decidir aquest diumenge a Sabadell si dóna suport al document de Junts pel si i acaba investint Artur Mas com a president de la Generalitat de Catalunya .

En el cas que opti per donar suport l'acció de govern de les dues llistes secessionistes el mateix dimarts 29 de desembre es podria celebrar-se una sessió d'investidura que, a la tarda, va investir Artur Mas en l'onzena legislatura.

Mas haurà d'esperar a aquesta segona votació perqu i la CUP, en el millor dels casos, es decantarà per l'abstenció. El líder de Junts pel sí precisa de la majoria absoluta per sortir elegit president una posició que ja ha descartat la força d'extrema esquerra.

De moment , els dirigents de la CUP a la cambra catalana , Anna Gabriel i Antonio Baños , han evitat pronunciar-se sobre el document de pla de xoc social elaborat per l'equip de Junts pel si.

Banys ha deixat entreveure que el text sí ??que recull una part de les reivindicacions de la seva formació però no totes.

La lluita contra la fam, l'aposta per les beques menjador r, la inversió en la dependenci ai la recuperació de la llei de pobresa energètica constitueixen l'eix central d'aquest pla de xoc de la coalició separatista. < / p>

Des de Catalunya sí que pot, el seu portaveu , Joan Coscubiela, ha subratllat que el resultat de les eleccions legislatives de diumenge fan inviable que s'aposti pel dirigent de CDC < / strong>.

També des del PSC s i qualifica de coartada aquest pla de xoc social perquè "no és creïble que el president de les retallades en matèria social, en educació i sanitat, es posi ara de part dels sectors més perjudicats per la crisi ".

El secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, ha matisat que la proposta de Junts pel sí no podrà fer-se efectiva perquè no hi ha pressupost per a sustentar-la.

Tot queda pendent, tres mesos després de les eleccions del 27 de desembre < / strong>, a la votació de diumenge en què els simpatitzants de la CUP decidiran quin camí pren el procés constituent de la República Catalana.