Quantcast

Barcelona se suma a la declaració rupturista del Parlament

Els regidors de CDC, ERC i la CUP s'han adherit a la declaració independentista del Parlament de Catalunya i han comptat amb l'abstenció del grup que governa el consistorial o, Barcelona en comú .

Ada Colau s'ha mostrada partidària d'accelerar el ritme polític perquè es convoqui el referèndum d' autodeterminació de Catalunya.

L'ajuntament de la capital catalana ha reforçat la proposta de la CUP per coincidir en el ple suport i adhesió a la declaració independentista del Parlament que van subscriure en aquesta institució la formació anticapitalista i Junts pel si transcorregudes unes hores d i les eleccions plebiscitàries del 27 de desembre.

Tant a la cambra catalana com a l'ajuntament les diferents marques autòctones de Podem, Barcelona en comú i Catalunya sí que Pot se situen en l'abstenció davant d'una moció que preveu é la desconnexió d'Espanya en un any i mig.

El debat consistorial ha tingut com escenari la comissió de Presidència. Per part d i la CUP la seva regidora María José Lecha s'ha encarregat de defensar la proposta que ha estat qüestionada pels grups unionistes de Ciutadans i del Partit Popular.

Sonia Serra, del partit que coordina Carina Mejías, i Àngels Esteller una de les tres representants dels populars, han expresseu o la seva contrarietat per una proposta que consideren il·legal. A aquestes regidores s'ha sumat el vot de Sonia Recasens, d'Unió Democràtica de Catalunya, que té representació a l'ajuntament perquè va concórrer amb la coalició de CiU unes setmanes abans de la separació n d'aquestes formacions polítiques.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello , ha explicat que els resultats electorals de diumenge modifiquen l'escenari polític en l'àmbit estatal i que, no té dubte, finalment es votarà un referèndum d'autodeterminació tal com avala Podem amb Pablo Iglesias al capdavant.

El grup municipal de Barcelona en comú necessita el suport d'altres partits polítics per poder governar a Barcelona. ERC és la força que sintonitza més, ara mateix, amb els interessos de l'equip d i Ada Colau.