Quantcast

L'enigma de les oracions i pregràries antigues

Les tradicions més antigues ens recorden que les pregàries en què demanem són només una de les maneres de pregar però, n'hi ha moltes més. També hi ha altres que ens porten a trobar pau en el nostre món a través de la qualitat dels pensaments, sentiments i emocions que creem en el nostre cos. Una vegada que permetem les qualitats de pau en la nostra ment i donem combustible a la nostra pregària a través de sentiments de pau en el nostre cos, el cinquè model de pregària estableix que el resultat ja ha passat.

La ciència quàntica ara pren aquesta idea i la porta un pas endavant, establint que són precisament aquestes condicions de sentiments als què la creació respon, igualant el sentiment amb què fem la pregària en el nostre món interior, amb condicions similars en el món exterior. Tot i que el resultat de la nostra oració pugui, encara no haver aparegut en el món exterior, estem sent convidats a reconèixer la nostra comunió amb la creació i a viure com si la nostra pregària ja hagués estat escoltada.

A través de les paraules d'altres temps, els nostres avant passats ens conviden a recobrar la manera antiga de pregar com un estat permanent de consciència en el qual ens convertim, en comptes d'una forma prescrita d'acció que duem a terme ocasionalment. En paraules que són tan simples com elegants, se'ns recorda que ens «envoltem» de la resposta a les nostres pregàries. Per efectuar canvis en el nostre món, primer necessitem sentir que els canvis ja han passat.

A mesura que la ciència moderna continua validant la relació entre els nostres pensaments, sentiments i somnis amb el món que ens envolta, es fa més clar aquest pont oblidat entre les nostres pregàries i allò que experimentem. La bellesa d'aquesta tecnologia interna està basada en condicions humanes que ja posseïm. Des dels profetes que ens van veure en els seus somnis, se'ns recorda que honorant la vida, complim el nostre deure amb la supervivència de les nostres espècies i el seu futur.