Quantcast

Els catalans només recuperen un 12% de la inversió en loteria de Nadal

Catalunya només ha pogut recuperar un 12% de la inversió realitzada en la loteria de Nadal. Els catalans es van gastar 383 milions d i euros i només els retorns del segon premi venut a Roda de Berà i un cinquè de Caldes Montbuí han pogut pal·liar parcialment la inversió.

Les treballadores d'un geriàtric de Roda de Berà al tarragoní han estat les grans beneficiades del sorteig. Mai abans Tarragona havia estat agraciada amb la loteria de Nadal. La germana d'una d'aquestes treballadores regenta un establiment de loteria i va ser la que va traslladar el número premiat a la residència. Algunes de les ancianes que resideix n al gerátrico també han estat premiades .

Les treballadores del centre han compartit sort amb alguns veïns de Santa Perpètua de la Mogoda, < / strong> on s'ha venut o na sèrie del mateix número .

Sense valorar els premis menors, les aproximacions o les devolucions Catalunya s'ha vist beneficiada amb 44 milions < / strong> d'euros en diferents poblacions del seu territori

La crisi roman però s'incrementen les vendes de la loteria. A Catalunya, han crescut un 3,98% i s'han situat en els 383 milions d'euros. La mitjana de despesa per habitant ha estat de 51,10 euros.

A la província de Barcelona les vendes han augmentat un 4,56%, s'han jugat 48,72 euros per habitant. A la província de Girona l'increment s'ha situat en un 5,29%, a Lleida de l'1% i a Tarragona, en el 3,38%.

Una vegada més ha destacat el gran volum de vendes de l'administració de la bruixa d'or en la població lleidatana de Sort. El seu propietari ha detallat que, només a la venda per Internet, les vendes creixen substancialment en cada sorteig nadalenc.

Els premis que ha donat en l'última dècada i sta administració n fa que les peticions augmentin cada any de forma substancial ja sigui en la venda en línia o en la venda presencial. Ciutadans de tota la geografia nacional viatgen fins a Sort per adquirir participacions. No són pocs els estrangers que viatgen a l'Pirineu de Lleida per obtenir nombres en els diferents sortejos .

Els venedors de loteries esperen que aquestes bones perspectives es confirmi n en la venda de dècims per al sorteig del nen.