Quantcast

Pedro Sánchez votarà no a Rajoy i al PP i demana evitar línies vermelles i sí tendir ponts

Pedro Sánchez ha confirmat en una compareixença de premsa a la seu de Ferraz que "no va a donar suport a la continuïtat ni del PP ni de Rajoy" < / strong>, assenyalant que el PSOE no pot mirar cap a un altre costat en l'ànsia de canvi que han votat els espanyols després de les eleccions del 20 de desembre.

Sánchez, que sí que ha afirmat que "el PP podrà comptar sempre amb el PSOE per als assumptes d'Estat", ha defensat de nou la idea que sigui Mariano Rajoy el que disposi de temps per intentar formar govern . Això sí, el secretari general dels socialistes ha assenyalat que el PSOE "va a explorar totes les possibilitats perquè hi hagi un govern que doni estabilitat al país".

En referència al desafiament que planteja Podem de plantejar un referèndum a Catalunya a canvi del suport als socialistes, Pedro Sánchez ha argumentat que no és el moment de "traçar línies vermelles sinó que cal tendir ponts ". Per entaular un diàleg efectiu i conseqüent al resultat electoral, el PSOE ha marcat uns temes claus per parlar amb la resta de partits: recuperació econòmica, la violència de gènere, la reforma constitucional i derogar la reforma laboral.

Finalment, el candidat socialista al 20-D ha explicat que les eleccions són l'últim escenari que es plantegen . "És important subrayarles a totes les forces polítiques que no acceptarem la hipòtesi de repetir eleccions, de manera que anem a explorar totes les possibilitats perquè hi hagi un govern que doni estabilitat al nostre país. Les eleccions ha de ser l'última de les nostres opcions ", assenyala.