Quantcast

La CUP manté la incertesa sobre la investidura de Mas

La portaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel, ha explicat que, en el cas que l'assemblea extraordinària de diumenge de aquesta formació acabi rebutjant investir president de la Generalitat Artur Mas, Junts pel sí encara tindrà uns dies per presentar un candidat alternatiu.

El document de pla de xoc social presentat per Junts pel sí s'ajusta a les propostes de la CUP però el gran escull continua sent Artur Mas a què els militants de la força d'extrema esquerra vinculen a les retallades que s'han succeït a Catalunya en matèria de sanitat i d'educació.

El dirigent de CDC, Jordi Turull, ha deixat clar que si no s'accepta l'opció d'Artur Mas per presidir la Generalitat es convocaran noves eleccions catalanes per al proper mes de març.

Seran més de 4 mil les persones que participaran en l'assemblea de la CUP i Gabriel ja ha admès que pot haver-hi gent que no sigui del partit.

Per la seva banda, el dirigent del grup parlamentari , Antonio Baños, ha valorat com a positiu que l'assemblea de diumenge sigui multitudinària.

Sobre la proposta de Junts pel sí que va anunciar ahir tant Banys com Gabriel han insistit que es tracta del document de Junts pel si i que, en cap cas, hi ha consens entre les formacions secessionistes.

Baños ha admès que s'han reclamat aclariments i que els negociadors de Junts pel sí han inclòs propostes dels anticapitalistes.

En l'àmbit de CDC es valoren amb optimisme els resultats de les eleccions d'aquest diumenge en tant que s'obren algunes finestra sa modificar la relació entre Catalunya i Espanya.

El fet que Podem avali un referèndum d'independència a Catalunya , segons Artur Mas, propicia que s'acostin les posicions entre Junts pel si i Catalunya sí que Pot , la marca catalana del partit de Pablo Iglesias.