Quantcast

La CUP diu que la proposta de Junts pel Sí "té mancances"

En una entrevista aquest dimecres a TV3, un del us líders i diputats de la CUP, Antonio Baños va dir que els recursos que proposa Junts pel Sí per al pla de xoc "són molt escassos per al que la CUP planteja ".

Ha destacat que la proposta no és un text consensuat sinó un text de Junts pel Sí en què la CUP va afegir aspectes per ampliar-lo : "Ho hem rebut d'ells i hem participat. Hi ha moltes coses que la CUP ha aportat i que ells han integrat" .

Banys dir que les negociacions van servir a la CUP per < em> "intentar ampliar l'oferta" de Junts pel Sí, que els militants de la CUP votaran a l'assemblea nacional del 27 de desembre. "Teníem l'obligació de, en comptes de rebre-la i portar-la a valorar tal qual, el que seria políticament poc intel·ligent i poc útil per al país, analitzar-la i veure com es podia ampliar" per que tingués més pes social i polític.

Sobre l'assemblea en la qual es votaran quatre escenaris possibles sobre la investidura, va defensar que els deu diputats de la CUP no votin per no decantar la decisió: "Un diputat és el receptor del mandat de l'assemblea" i no ha d'influir , ha plantejat.

Preguntat per quina postura tindria la CUP si després d'una negativa de l'assemblea a investir Mas Junts pel Sí fes una nova oferta, va respondre que es "valoraria" .

Per la seva banda, el número u de Junts pel Sí, Raül Romeva, va defensar la proposta presentada a la CUP perquè accedeixi a investir Artur Mas, encara que va assenyalar que no és la que ell hagués elaborat . "Per uns serà insuficient i per altres excessiu. Tots els que estem en aquest procés estem, per dir-ho així, prioritzant. Aquest no és el meu document, si jo hagués fet aquest text no ho hagués fet d'aquesta manera ", va explicar en una entrevista aquest dimecres a TV3.

Després de preguntar per si la proposta de pla de xoc és suficient, va dir que aquestes mesures " mai són suficients ", i ha plantejat que és un paquet de mesures i no un pressupost , i el que fa és prioritzar.

Qüestionat sobre què farà Junts pel Sí si la assemblea de la CUP rebutja investir Mas aquest diumenge, va dir: "Valorarem els escenaris que surtin" , però va afegir que estar preparats no vol dir que prevegin aquest escenari.