Quantcast

Rajoy busca una acord mínim d'Estat amb Sánchez després del 20D

Rajoy i Sánchez s'han citat a la seu de la Presidència del Govern a les 12:00 hores per intercanviar punts de vista sobre el panorama polític que han deixat aquests comicis, amb un Parlament molt fragmentat .

En aquest context, el cap de l'Executiu en funcions i el secretari general del PSOE analitzaran les diverses alternatives existents per a la governabilitat , que, en principi, passen per un Govern en minoria de Rajoy o una coalició d'esquerres. En cas que no prosperés cap, les eleccions s'haurien de repetir.

Però en l'aire hi ha els possibles acords que podria oferir Rajoy a Sánchez, i que segons alguns mitjans com El País, inclourien la presidència del Congrés a canvi de l'abstenció dels diputats socialistes per a la investidura de Mariano Rajoy. Una cosa que, de totes maneres, va ser rotundsamente desmentit ahir a la nit per Presidència del Govern.

Ahir, després de la reunió del Comitè Executiu Nacional del PP que va analitzar els resultats de les eleccions, Rajoy va prometre "generositat" per pactar amb altres partits i buscar un Govern "estable" sempre que es defensi "l'ordre constitucional" i la unitat de Espanya .

Per això, sense citar-los expressament, va suggerir arribar a acords amb PSOE i Ciutadans , i alhora ha avançat la seva intenció de posar-se en contacte amb els líders de els partits que entenen que defensen aquests principis.

Fonts del PP consultades per Efe han subratllat que Rajoy desitja que aquests contactes comencin com més aviat i per això ha tancat ja la seva reunió d'aquest migdia amb Pedro Sánchez. < / p>

El PSOE, per la seva banda, ja va avançar ahir que no permetria la investidura de Rajoy, una possibilitat que passa per l'abstenció dels diputats d'aquest partit.

< p> Els socialistes entenen que, com a líder del partit més votat, ha de ser Rajoy el que intenti formar Govern, i no han descartat la possibilitat que, en cas que fracassés, Sánchez intentés abanderar un Executiu d'esquerres. < / strong>

Fonts del PP i del PSOE han informat de la reunió de demà, que Moncloa ha confirmat després citant als informadors gràfics per prendre imatges de la trobada.