Quantcast

La Cerdanya, 23 de desembre 2015: ELS BOMBERS D'ALP ESTRENARAN EL PARC PER FESTES

Els Bombers d’Alp estrenaran el nou parc aquestes festes de Nadal. Les obres del nou edifici estan pràcticament enllestides i això permetrà que el cos hi traslladi el servei la setmana vinent, coincidint amb les vacances de Nadal, quan la població a la comarca es multiplica i, per tant, també el nombre d’emergències.

Els treballs, que van començar a l’estiu, han consistit en ampliar i millorar les instal·lacions, que estaven força deteriorades. El parc ha més que doblat la superfície, ja que s’ha construït una nova planta i unes golfes. D’aquesta manera, el cos de Bombers disposarà d’una zona de vestidors més amplia a la planta baixa, on també hi hauran els vehicles, i d’un espai per a reunions i una petita cuina a la primera planta. Les golfes serviran perquè els Bombers que hagin de fer guàrdia hi puguin descansar. Amb tot, el nou parc d’Alp tindrà una superfície d’uns 270m2.
Com que actualment la Generalitat no construeix parcs nous, els ajuntaments d’Alp, Das, Fontanals, Prats i Urús, van acordar el passat febrer fer-se càrrec de l'ampliació, després que el cos decidís tancar les instal·lacions uns dies com a mesura de protesta perquè considerava que havien quedat obsoletes. L'actuació ha tingut un cost d’uns 200.000 euros i, d’aquests, s’espera que la Generalitat n’aporti uns 75.000.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, ALCALDE D’ALP