Quantcast

Barcelona pagarà el transport públic als joves de famílies amb rendes baixes

L'Ajuntament de Barcelona s'encarregarà de sufragar el transport públic als joves de 15 o 16 anys de famílies amb rendes baixes.

La decisió obeeix al pacte assolit entre l'equip de govern municipal d'Ada Colau i ERC .. Les negociacions s'han dut a terme en el marc de la configuració de les ordenances fiscals.

Demà dimecres, Transports Metropolitans de Barcelona d'aprovar les tarifes del 2016. Aquestes tarifes inclouen una congelació dels preus, una rebaixa dels títols de transport de les dues a les sis zones i, també, una ampliació de la T-12 dels 13 anys actuals, això és fins que el menor els compleix, als 14 anys, tot l'any que els té. Aquesta opció es contempla per a tota la xarxa integrada de transport i suposa viatjar gratis.

L'ajuntament de la capital catalana s'ha desmarcat d'un acord més ampli que hauria implicat la Generalitat.

Colau ha explicat que el superàvit que presenten els comptes municipals ha concedit la possibilitat d'afrontar aquesta despesa que s'eleva a 1,9 milions d'euros anuals.

La fórmula perquè els menors de 16 any es de les famílies de rendes baixes puguin beneficiar d'una rebaixa en el preu passa per ampliar l a T- Jove, que ara es feia servir a partir a partir que deixava de ser vigent la T-12.

La forma de fer-ho serà bonificant la T- Jove via ajuntament. La solució final s'anunciarà en les primeres setmanes del mes de gener.

Des del PSC , el president del grup Jaume Collboni ha qualificat d'insuficient aquest acord ja que considera que la rebaixa hauria de ser universal i pogués beneficiar a tots els joves , fins als 25 anys.